Oslo
Kokeboka
|

Osteterte

Line Rosvoll Holmen

St. Hanshaugen

Type rett
Hovedrett
Porsjoner
4 Porsjoner

Line Rosvoll Holmen sier

Dette er den første oppskriften jeg lærte meg utenatt og den har vært med meg i minst 15 år. Osteterte minner meg om hjemme og mamma, som skrev ned oppskriften da hun fant den i et ukeblad en gang i tiden. Hjemme hos oss var (og er) dette den beste helgematen!

For å lage dette trenger du

Paideig:

150g hvetemel

50g smør (mykt/smeltet)

1 egg

150g jarlsbergost

Fyll:

2dl kremfløte

3 egg

250g jarlsbergost

1ts hvetemel

Gjør følgende

Paideig

Bland ingrediensene og kna sammen.

Smør en rundt kakeform (eller annen form med høye kanter), og dekk hele bunnen og ganske langt opp på sidene med deigen.

Stekes i 15min ved 180 grader midt i ovnen.


Fyll

1. Visp fløten

2. Skill eggene

3. Riv osten

4. Bland krem, eggeplommer, ost og hvetemel.

5. Visp eggehvitene stive og bland dem forsiktig i blandingen så du ikke mister for mye luft.

5. Hell blandingen i paiformen

6. Stek videre nederst i ovnen ved 180 grader i ca 30min til den er gyllen på toppen.


Paien er ganske mektig så det er digg med en frisk salat ved siden av.

Ekstra info

Om du føler deg kreativ, eller ikke liker jarlsbergost, før deg fri til å teste med andre typer ost!

Send inn din rett
Utforsk oppskrifter