Oslo
Kokeboka
|

Pasta puttanesca

Einar Weibust Hansen

Frogner

Type rett
Hovedrett
Porsjoner
4 porsjoner

Einar Weibust Hansen sier

Pastaretten som startet sitt liv på et bordell i Napoli er blitt min faste følgesvenn på hytteturer i den norske fjellheimen.


Retten ble introdusert til meg en kald høstdag på Frogner og har siden vært med meg. Pasta puttanesca er en rask smaksbombe som er lett å lage til mange, og som krever minimalt med oppvask. Tar du med deg de riktige ingrediensene (som ferdig oppkuttede oliven) er oppvasken tatt før sausen er ferdig – selv uten innlagt vann!

For å lage dette trenger du

Olivenolje – en god slump

Tørkede chilli eller chilli flak

8 fed hvitløk

2 bokser ansjonsfilet fra Abba

2 glass kapers

2 glass skivede sorte oliven

2 bokser hakkede tomater

2 bokser flådde tomater eller cherrytomater

400 gram pasta

1 bunt persille

2 økologiske sitroner

150g parmesan

Gjør følgende

Steg 1

Ha en god slump olje i kasserollen til sausen, oljen skal dekke bunnen og litt til. Ha i hvitløk, ansjos og chilliflak. Start med litt chilli, stryrken kan justeres etterhvert.


Steg 2

Varm opp oljen på medium / høy. Rør litt. Når du ser ansjosen smelte i oljen er du klar til neste steg.


Steg 3

Ha i oliven og kapers. Disse skal kose seg på varmen i 4-5 minutter.


Steg 4

Ha i de flådde og hakkede tomatene. Kok opp og la småkoke en 20-25 minutter til den blir passe tyk.


Steg 5

Kok opp pasta.


Steg 6

Ta pastaen opp i sausen. Tilsett revet sitronskall og persille.


Steg 7

Topp med revet parmesan dersom du føler deg ekstra snasen.


Ekstra info

Denne retten krever sitronskall og persille, hvis du vil lage den på budsjett er det bedre å stryke parmesan!


Kjøper du ferdig skivede oliven er alt du trenger å dele opp: hvitløk, persille, sitronskall og parmesan. Skal du på en primitiv hytte kan det være like greit å ta det med ferdig kuttet i noen poser – da går det virkelig unna!

Send inn din rett
Utforsk oppskrifter