Oslo
Kokeboka
|

Laks med nuddelsuppe

Julian

Gamle Oslo

Type rett
Hovedrett
Porsjoner
3-4 personer

Julian sier

En rett fra barndommen som har blitt med inn i voksenlivet, og modnet på bra vis. Meg og mine foreldre kjøpte for mange år siden en pakke med frosne laksefiléer fra Findus, marinert i asiatiske smaker. Den var ikke fantastisk, men hadde en oppskrift på baksiden av pakken som vi altså lager den dag i dag, med noen tweaks.


Laksen bakes i ovn og serveres på kokte eggnudler. En enkel, varm og salt kraft med soyasaus, ingefær og hvitløk helles over, og det hele toppes med masse rå finsnittede grønnsaker. Hverdagsglede!

For å lage dette trenger du

2-3 personer.

- 4 laksefiléeter (eller ørret), frosne eller ferske, ferdig- eller selvmarinerte

(egen marinade kan være soyasaus, hvitløk, ingefær, sriracha, honning og litt olje f.eks.)

- en pakke eggnudler

Kraft

- 0.5 - 1L kyllingbuljong eller annen buljong (ferdig er ok!)

- to store hvitløksfedd i skiver

- en stor knoll ingefær i skiver

- 2+ spiseskjeer med soyasaus (smak til, kan bli for salt)

- 2+ spiseskjeer med fiskesaus (smak til, kan bli for salt)

- Evt tørket sopp, korianderstilk eller andre gode smaker (valgfritt)

Topping

- Et fat med masse finsnittede grønnsaker som gulrøtter, vårløk, sukkererter, frisk rød chili, eller det du har liggende.

- Frisk koriander

Gjør følgende

Begynn med en buljongterning eller to og kok opp med vann i en kjele (0.5 L per buljongterning) (alltid greit med litt ekstra suppe), og tilsett soyasaus og fiskesaus, samt den skivede hviltøken og ingefæren, og eventuelt andre smaker. Kraften kan stå i 20 minutter elns. mens du gjør klart det andre, men gjerne lenger. Husk å smake til! Smak masse, det er godt og hyggelig!


Følg anvisningen til laks på pakken hvis du bruker en ferdig variant, og stek i ovnen. Evt. mariner selv på forhånd à la forslaget over.


Kok eggnudler etter anvisning på pakken, hell av vann og rør inn en skvett olje så nudlene ikke klistrer seg sammen.


Finsnitt grønnsakene og anrett på et fat. Hvis du har hjelp på kjøkkenet er dette en perfekt jobb; man kan jo ikke gjøre feil.


Server nudler i boller med en nystekt fiskefilét over, så kan man selv, ved bordet, øse over kraft og til slutt strø masse sprø grønnsaker over.


Have fun!

Send inn din rett
Utforsk oppskrifter