Oslo
Kokeboka
|

Sopp og bacon risotto

Tord Standnes

Grünerløkka

Type rett
Hovedrett
Porsjoner
4

Tord Standnes sier

Min "go to" rett når jeg skal lage mat til mange personer når jeg ikke har planlagt noe i forveien.

For å lage dette trenger du

15dl hønse/kylling buljong

500g sjampinjong

250g soppblanding fryst (kantarell, steinsopp, etc)

400g bacon (kan sløyfes for vegetar måltid)

2 store løk

350g risotto ris

En dash hvitvins eddik

50g smør

25g parmesan

Salt

Pepper

Oliven olje

Gressløk

Gjør følgende

Lag buljongen.

Steik soppen og kjøttet på medium høy varme.

Steik løken i en annen gryte med oliven olje, tilsett risen i gryten og la den absorbere oljen.

Rør rundt og tilsett hvitvinseddik.

Tilsett litt og litt buljong over de neste 15-20 minuttene.

Når all vesken er absorbert tilsett resten: smør, parmesan og gressløk. Smak til med pepper og salt.

Ekstra info

En kan bruke fersk sopp eller fryst sopp av de variantene man liker i denne oppskriften. Anbefaler ikke hermetisert sopp.

Send inn din rett
Utforsk oppskrifter