Oslo
Kokeboka
|

Rabarbrasuppe

Malin Granseth

St. Hanshaugen

Type rett
Dessert
Porsjoner
Ca 5 porsjoner

Malin Granseth sier

Jeg er vokst opp i en generasjonsbolig med en stor hage, som er full av planter, frukt og bær. Hagen har alltid vært samlende for familien, både fordi den krever mye jobb og fordi den er det perfekte stedet å spise middag sammen om sommeren.


Bestefaren min pleide å ta ansvar for kilovis av frukt og bær, og satt time etter time i sola og plukket.

En typisk dessert han laget om sommeren var rabarbrasuppe, med rabarbra fra hagen. Ellers var det ikke så mye mat han lagde, men rabarbrasuppa var han knallgod på!

For å lage dette trenger du

- 500g rabarbra

- 1l vann

- ca 2dl sukker

- ca 2ss potetmel

- 1-2 stk hel kanel

Gjør følgende

1. Skrell og rens rabarbraen. Kutt opp i små biter. Dypp en av stengene i sukker for å knaske på underveis (kan sløyfes).


2. Kok opp vannet, og ha oppi rabarbraen med en del sukker.


3. Rør ut potetmelet i litt vann. Hell oppi suppa og rør godt.


4. Ha oppi kanel og kok til rabarbraen er mør. Rør av og til, suppa skal bli litt tjukk. Smak til med resten av sukkeret (kan også ha oppi litt vaniljesukker).

Ekstra info

Kan serveres med vaniljeis, fløte eller lignende - eller for seg selv!


Det er bare å la kanelstanga ligge oppi lenge, da blir det bare masse god smak.


Suppa kan oppbevares i kjøleskap ganske lenge, så er det bare å varme opp før servering, evt syns jeg også det er ganske digg med kald rabarbrasuppe på en varm dag!


Send inn din rett
Utforsk oppskrifter