Oslo
Kokeboka
|

Klotmelk

Frode Lia

Gamle Oslo

Type rett
Hovedrett
Porsjoner
2

Frode Lia sier

Denne lagde min mormor til meg da jeg var liten. Noen kaller den også kleppmelk. Har blitt fortalt at dette var en lokalrett fra Solør, hvor min mormor var fra. Men det hvor orginalt er vel mel, sukker og melk.

For å lage dette trenger du

1 dl melk

1 ss margarin

1 dl hvetemel

1 ss sukker

1 ts kardemomme

1 stk egg

1 l melk (til å trekke bollene i)

Gjør følgende

Ha melk, margarin, mel og sukker i en kjele. Rør godt sammen.


Sett kjelen over varmen og rør til deigen slipper gryta.


Ha deigen over i en bolle. Pisk egget og ha dette i deigen. Tilsett kardemomme.

Ha cirka 1 liter melk i en kjele. Form melbollene med skje, og slipp disse opp i melken.

Varm det hele opp, og la bollene trekke i melken til de flyter opp.


Serveres varmt i suppeskåler. Dryss gjerne litt kanel og sukker over.


Send inn din rett
Utforsk oppskrifter